ZASTANAWIASZ SIĘ

Dlaczego warto wybrać nasze diety?

Aromatyczna woń przypraw, oryginalne kompozycje smakowe, świeże produkty, które rozpływają się w ustach i dreszczyk emocji związany z poznawaniem nowych kulinarnych dróg – czy tak można opisać dietetyczne menu, które ma na celu dostarczyć do organizmu potrzebnych składników, witamin i minerałów? Catering dietetyczny Lekka Kuchnia swoją działalnością każdego dnia będzie udowadniać, że tak właśnie może być!

Nasze menu powstaje z pasji do jedzenia i zdrowego trybu życia. Serwowane przez nas posiłki przygotowywane są według ściśle określonych zasad, a jednocześnie nie zostały pozbawione tego, co w jedzeniu najważniejsze – smaku.

Lubimy odkrywać nowe smaki. Nasze posiłki tworzymy przy współpracy z dietetyczką, dzięki czemu zawierają zbilansowane składniki odżywcze. Codziennie podnosimy poprzeczkę, by zaskakiwać naszych klientów niepowtarzalnymi smakami. Chcemy dostarczać dietetyczne posiłki wysokiej jakości i zarazić Was pasją do zdrowego jedzenia. Staramy się pokazać jak zdrowo i smacznie żyć oraz pomóc osiągnąć wymarzony cel.

Z cateringiem dietetycznym Lekka kuchnia współpracuje mgr Agnieszka Decyk-Chęcel, dietetyk, technolog żywności i żywienia człowieka. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego na kierunku Dietetyka oraz studiów podyplomowych „Dietetyka w chorobach wewnętrznych i metabolicznych”.

Założycielka Poradni Dietetycznej „Dbam o Zdrowie”, pracownik Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego. Organizatorka różnych szkoleń i prelekcji o tematyce żywieniowej m.in. „Czas seniora. Wykorzystanie potencjału osób starszych na rzecz społeczności gminy Międzyrzec Podlaski”. Specjalista w zakresie leczenia nadwagi i otyłości, oraz innych chorób dietozależnych. Uczestniczka wielu konferencji oraz szkoleń dotyczących żywienia, m. in. „Wzmacnianie własnej skuteczności jako warunek osiągnięcia celu”.

Pasjonatka zdrowego żywienia, która dużo czasu poświęca na pogłębianiu wiedzy z dziedziny dietetyki. Nie boi się nowatorskiego podejścia do diety, dlatego nie boi się nowości kulinarnych i niebanalnych składników w swoich potrawach. Dietetyka to dla niej nie tylko styl życia, jest dla niej pasją oraz sensem życia.

mgr Agnieszka Decyk-Chęcel

dietetyk, technolog żywności i żywienia człowieka