Menu

Menu na najbliższy tydzień

Menu 25-10-2021
Śniadanie

Czekoladowa owsianka z konfiturą wiśniową, brzoskwinią

(alergeny: 1, 2, 5, 8) 

II śniadanie

Pasta z serem feta i orzechami laskowymi, WASA

(alergeny:  1, 2, 10)

Obiad

Kurczak po wietnamsku z ryżem czerwonym

(alergeny: 1, 8) 

Podwieczorek

Zupa szczawiowa

(alergeny: 2, 3)

Kolacja

Sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami

(alergeny: 2, 13)

 

Menu 26-10-2021
Śniadanie

Ziołowy twarożek z siemieniem, bułka z chia, ogórek

(alergeny: 1, 2, 10)

II śniadanie

Fit jaglane rafaello

(alergeny: 1, 2, 10)

Obiad

Pulpety w sosie kurkowo-koperkowym, ziemniaki, buraczki

(alergeny: 1, 2) 

Podwieczorek

Smothie z jarmużem i gruszką

(alergeny: 2)

Kolacja

Kurczak w kremowym curry, PITA

(alergeny: 1,  2, 10, 13)

 

Menu 27-10-2021
Śniadanie

Wytrawny chlebek, serek wiejski, papryka

(alergeny: 1, 2, 3, 10) 

II śniadanie

Sernik na zimno

(alergeny:  2)

Obiad

Kurczak w sosie pomidorowym, makaron

(alergeny: 1, 2) 

Podwieczorek

Rosół

(alergeny: 1)

Kolacja

Sałatka gyros

(alergeny: 2)

 

Menu 28-10-2021
Śniadanie

Pasta jajeczna z tuńczykiem, pieczywo żytnie, ogórek

(alergeny: 1, 2, 3, 4)

II śniadanie

Koktajl mango lassi

(alergeny: 2)

Obiad

Gulasz wołowy z pieczarkami i papryką, bulgur

(alergeny: 1, 2) 

Podwieczorek

Krem z dyni z masłem orzechowym

(alergeny: 2, 13)

Kolacja

Sałatka meksykańska z indykiem, fasolą i kukurydzą

(alergeny: 1, 2)

 

Menu 29-10-2021
Śniadanie

Jajko ze szczypiorkiem w sosie jogurtowym, pieczywo żynie

(alergeny: 1, 2, 3) 

II śniadanie

Ciasto marchewkowe z chałowym kremem

(alergeny: 1, 2, 3, 10)

Obiad

Ryba po grecku, ziemniaki

(alergeny: 1, 4) 

Podwieczorek

Koktajl kakaowo-daktylowy

(alergeny: 2)

Kolacja

Risotto dyniowe z gorgonzolą i pieczarkami

(alergeny: 1, 2)

 

Menu 25-10-2021   wegetariańska
Śniadanie

Czekoladowa owsianka z konfiturą wiśniową, brzoskwinią

(alergeny: 1, 2, 5, 8) 

II śniadanie

Pasta z serem feta i orzechami laskowymi, WASA

(alergeny:  1, 2, 10)

Obiad

Curry z ciecierzycą i szpinakiem z ryżem czerwonym

(alergeny: 1, 2) 

Podwieczorek

Koktajl malinowo-brzoskwiniowy

(alergeny: 2)

Kolacja

Sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami

(alergeny: 2, 13)

 

Menu 26-10-2021   wegetariańska
Śniadanie

Ziołowy twarożek z siemieniem, bułka z chia, ogórek

(alergeny: 1, 2, 10) 

II śniadanie

Fit jaglane rafaello

(alergeny: 1, 2, 10)

Obiad

Kotlety dyniowe, ziemniaki, buraczki

(alergeny: 1, 3) 

Podwieczorek

Smothie z jarmużem i gruszką

(alergeny: 2)

Kolacja

Sałatka z serem cammember i migdałami

(alergeny: 2, 13)

 

Menu 27-10-2021 wegetariańska
Śniadanie

Wytrawny chlebek, serek wiejski, papryka

(alergeny: 1, 2, 3, 10) 

II śniadanie

Sernik na zimno

(alergeny:  2)

Obiad

Curry z dynią i soczewicą, ryż jaśminowy

(alergeny: 1) 

Podwieczorek

Zupa kalafiorowa

(alergeny: 2)

Kolacja

Kasza z pomidorami, szpinakiem i fetą

(alergeny: 2, 13)

 

Menu 28-10-2021  wegetariańska
Śniadanie

Pasta jajeczna z twarogiem, pieczywo żytnie, ogórek

(alergeny: 1, 2, 3) 

II śniadanie

Koktajl mango lassi

(alergeny: 2)

Obiad

Tagine z bakłażana, bulgur

(alergeny: 1, 2) 

Podwieczorek

Krem z dyni z masłem orzechowym

(alergeny: 2, 13)

Kolacja

Sałatka z serem mozarellą i melonem

(alergeny: 1, 2, 13)

 

Menu 29-10-2021   wegetariańska
Śniadanie

Jajko ze szczypiorkiem w sosie jogurtowym, pieczywo żytnie

(alergeny: 1, 2, 3) 

II śniadanie

Ciasto marchewkowe z chałowym kremem

(alergeny: 1, 2, 3, 10)

Obiad

Knedle ze śliwką

(alergeny: 1,  2, 3) 

Podwieczorek

Koktajl kakaowo-daktylowy

(alergeny: 2)

Kolacja

Risotto dyniowe z gorgonzolą i pieczarkami

(alergeny: 1, 2)

 

 

 

ALERGENY – LEGENDA

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
  2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Soja i produkty pochodne
  6. seler i produkty pochodne
  7. gorczyca i produkty pochodne
  8. nasiona sezamu i produkty pochodne
  9. skorupiaki i ich pochodne
  10. orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, macadamia, pistacje, migdały)
  11. Dwutlenek siarki i siarczyny
  12. Łubin i produkty pochodne
  13. orzeszki ziemne i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne