Menu

Menu 21-10-2024
Śniadanie – na zimno

Pasta z soczewicy i ciecierzycy, pieczywo, ogórek konserwowy

(alergeny: 1, 2, 5, 7, 10)

 

II śniadanie – na zimno

Koktajl marchwiowo-brzoskwiniowy

(alergeny: -)

 

Obiad – na ciepło

Kurczak z warzywami w sosie śmietanowym, ziemniaki opiekane

(alergeny: 1, 2)

 

Podwieczorek – na zimno

Jogurt straciatella z gruszką i granolą

(alergeny: 1, 2, 10, 13)

 

Kolacja – na ciepło

Krem z pomidorów z mozarellą

(alergeny: 1, 2, 6)

 

Menu 22-10-2024
Śniadanie – na zimno

Bułeczka z jajkiem sadzonym i kiełbaską żywiecką z indyka, masło ziołowe

(alergeny: 1, 2, 3)

 

II śniadanie – na zimno

Kokosowa kasza manna z musem brzoskwiniowym

(alergeny: 1, 2)

 

Obiad – na ciepło

Wołowina w sosie koperkowym, kasza pęczak, surówka z ogórka kiszonego

(alergeny: 1, 2, 7)

 

Podwieczorek – na zimno

Sałatka z indykiem w ziołach, makaronem orzo i warzywami

(alergeny: 1, 2)

 

Kolacja – na ciepło

Gulasz pomidorowy z bakłażanem, pieczywo

(alergeny: 1, 2, 5)

 

Menu 23-10-2024
Śniadanie – na zimno

Pieczona owsianka z jogurtem pinacolada

(alergeny: 1, 2, 3, 10, 13)

 

II śniadanie – na zimno

Kanapka z pasztetem, papryka

(alergeny:  1, 2, 3)

 

Obiad – na ciepło

Panang curry z indykiem, ryż basmatii

(alergeny: 1, 2)

 

Podwieczorek – na zimno

Deser cappucino

(alergeny: 1, 2)

 

Kolacja – na ciepło

Makaron  pełnoziarnisty z bazyliowym pesto i grillowanym kurczakiem
(alergeny: 1, 2)

 

Menu 24-10-2024
Śniadanie – na zimno

Pasta jajeczna z pieczarkami, pieczywo, pomidor

(alergeny: 1, 2, 3, 7)

 

II śniadanie – na zimno

Ciasto z jabłkami i cynamonową skorupką

(alergeny:  1, 2, 3)

 

Obiad – na ciepło

Pulpety w sosie musztardowym, ziemniaki, buraczki

(alergeny: 1, 2, 3)

 

Podwieczorek – na ciepło

Zupa grzybowa

(alergeny:  1, 2, 6)

 

Kolacja – na zimno

Sałatka z kurczakiem w panko

(alergeny: 1, 2)

 

Menu 25-10-2024
Śniadanie – na zimno

Smalec z białej fasoli, pieczywo, ogórek kiszony

(alergeny: 1, 2, 5, 7)

 

II śniadanie – na zimno

Koktajl białkowy z porzeczką

(alergeny: 2)

 

Obiad – na ciepło

Łosoś z sosem cytrynowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

(alergeny: 1, 2, 3)

 

Podwieczorek – na ciepło

Zupa kalafiorowa

(alergeny:  1, 2, 6)

 

Kolacja – na zimno

Sałatka z serem lazur, gruszką i migdałami

(alergeny:  1, 2, 7, 10, 13)

 

 

Dieta wege

Menu 21-10-2024  wegetariańska
Śniadanie – na zimno

Pasta z soczewicy i ciecierzycy pieczywo, ogórek

(alergeny: 1, 2, 5, 7)

 

II śniadanie – na zimno

Koktajl marchwiowo-brzoskwiniowy

(alergeny: -)

 

Obiad – na ciepło

Grzybowe kaszotto z wędzonym tofu

(alergeny: 1, 2, 5)

 

Podwieczorek – na zimno

Jogurt straciatella z gruszką i granolą

(alergeny: 1, 2, 10, 13)

 

Kolacja – na ciepło

Krem z pomidorów z mozarellą

(alergeny: 1, 2, 6)

 

Menu 22-10-2024    wegetariańska
Śniadanie – na zimno

Bułka z jajkiem sadzonym i serem, masło ziołowe

(alergeny: 1, 2, 3)

 

II śniadanie – na zimno

Kokosowa kasza manna z musem brzoskwiniowym

(alergeny: 1, 2)

 

Obiad – na ciepło

Curry z soczewicy, ryż basmati

 (alergeny: 1, 5)

 

Podwieczorek – na ciepło

Orzo z ciecierzycą i szpinakiem

(alergeny: 1, 2, 5)

 

Kolacja – na ciepło

Gulasz pomidorowy z bakłażanem, pieczywo

(alergeny: 1, 2, 5)

 

Menu 23-10-2024 wegetariańska
Śniadanie – na zimno

Pieczona owsianka z jogurtem pinacolada

(alergeny: 1, 2, 3, 10, 13)

 

II śniadanie – na zimno

Grzanka z guacamole

(alergeny:  1, 2)

 

Obiad – na ciepło

Tofu tikka masala, ryż basmatii

(alergeny: 1, 2)

 

Podwieczorek – na zimno

Deser cappucino

(alergeny: 1, 2)

 

Kolacja – na ciepło

Fasolka po toskańsku
(alergeny: 1, 2, 5)

 

Menu 24-10-2024  wegetariańska
Śniadanie – na zimno

Pasta jajeczna z pieczarkami, pieczywo, pomidor

(alergeny: 1, 2, 3, 7)

 

II śniadanie – na zimno

Ciasto z jabłkami i cynamonową skorupką

(alergeny:  1, 2, 3)

 

Obiad – na ciepło

Kotlety z soczewicy, ziemniaki, buraczki

(alergeny: 1, 2, 3, 5)

 

Podwieczorek – na ciepło

Zupa grzybowa

(alergeny:  1, 2, 6)

 

Kolacja – na zimno

Sałatka z mozzarellą i warzywami

(alergeny: 1, 2)

 

Menu 25-10-2024  wegetariańska
Śniadanie – na zimno

Smalec z białej fasoli, pieczywo, ogórek

(alergeny: 1, 2, 5, 7)

 

II śniadanie – na zimno

Koktajl białkowy z porzeczką

(alergeny: 2)

 

Obiad – na ciepło

Kotlety z brokułem, ziemniaki, surówka

(alergeny: 1, 2, 3)

 

Podwieczorek – na ciepło

Zupa kalafiorowa

(alergeny:  1, 2, 6)

 

Kolacja – na zimno

Sałatka z serem lazur, gruszką i migdałami

(alergeny:  1, 2, 7, 10, 13)

 

 

 

 

 

 

ALERGENY – LEGENDA

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. soja i produkty pochodne

6. seler i produkty pochodne

7. gorczyca i produkty pochodne

8. Nasiona sezamu i produkty pochodne

9. Skorupiaki i ich pochodne

10. orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, macadamia, pistacje, migdały)

11. dwutlenek siarki i siarczany

12. Łubin i produkty pochodne

13. orzeszki ziemne i produkty pochodne

14. mięczaki i produkty pochodne