Menu

Menu 02-10-2023
Śniadanie – na ciepło/na zimno

Orzechowa owsianka z bananem

(alergeny: 1, 2, 10)

 

II śniadanie – na zimno

Pasta z ciecierzycy i soczewicy, wafel ryżowy

(alergeny:  1, 5)

 

Obiad – na ciepło

Makaron z warzywami i kurczakiem

(alergeny: 1)

 

Podwieczorek – na zimno

Gruszka z ricottą i miodem

(alergeny:  2)

 

Kolacja – na zimno

Sałatka z kaszą bulgur, fetą, oliwkami i sosem vinegret

(alergeny: 1, 2, 7)

 

Menu 03-10-2023
Śniadanie – na ciepło

Fritatta ze szpinakiem, szynką i serem, pieczywo, pomidor

(alergeny: 1, 2, 3)

 

II śniadanie – na zimno

Szarlotka z chia

(alergeny: 1, 2)

 

Obiad – na ciepło

Klops z pieczarkami, kasza bulgur, buraczki

(alergeny: 1, 2, 3)

 

Podwieczorek – na ciepło

Zupa pomidorowa z ryżem

(alergeny: 1, 2)

 

Kolacja – na ciepło

Hiszpański gulasz z ciecierzycą i ziemniakami

(alergeny: 1, 5)

 

Menu 04-10-2023
Śniadanie – na zimno

Rolada drobiowa z sosem, pieczywo, ogórek

(alergeny: 1, 2, 3)

 

II śniadanie – na zimno

Koktajl Mango lassi

(alergeny:  2)

 

Obiad – na ciepło

Strogonow wołowy, ziemniaki, ogórek kiszony

(alergeny: 1, 2, 7)

 

Podwieczorek – na zimno

Ciasto z borówką

(alergeny: 1, 2, 3)

 

Kolacja – na ciepło

Zupa z cukinią i kurczakiem z orientalnym makaronem

(alergeny: 1)

 

Menu 05-10-2023
Śniadanie – na zimno

Jogurt z musli, owoce

(alergeny: 1, 2, 10, 13)

 

II śniadanie – na ciepło

Pieczone pomidory z fetą

(alergeny: 1, 2)

 

Obiad – na ciepło

Stripsy z kurczaka, ryż, surówka

(alergeny: 1, 2, 3)

 

Podwieczorek – na zimno

Jogurt makowo-migdałowy

(alergeny: 1, 2, 10, 13)

 

Kolacja – na zimno

Sałatka z orzo, kurczakiem i brokuełm

(alergeny: 1, 2)

 

Menu 06-10-2023
Śniadanie – na zimno

Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorem, pieczywo, ogórek

(alergeny: 1, 2)

 

II śniadanie – na zimno

Sałatka z arbuzem i mozarellą

(alergeny: 2, 13)

 

Obiad – na ciepło

Ryba w sosie curry, kopytka

(alergeny: 1,  4)

 

Podwieczorek – na ciepło

Zupa serowa z brokułem

(alergeny: 1, 2)

 

Kolacja – na ciepło

Makaron w sosie pomidorowym

(alergeny: 1, 2)

 

 

Dieta wegetariańska

Menu 02-10-2023  wegetariańska
Śniadanie – na ciepło/na zimno

Orzechowa owsianka z bananem

(alergeny: 1, 2, 10)

 

II śniadanie – na zimno

Pasta z ciecierzycy i soczewicy, wafel ryżowy

(alergeny:  1, 5)

 

Obiad – na ciepło

Makaron z warzywami i kurczakiem

(alergeny: 1)

 

Podwieczorek – na zimno

Gruszka z ricottą i miodem

(alergeny:  2)

 

Kolacja – na zimno

Sałatka z kaszą bulgur, fetą, oliwkami i sosem vinegret

(alergeny: 1, 2, 7)

 

Menu 03-10-2023  wegetariańska
Śniadanie – na ciepło

Fritatta ze szpinakiem, papryką i serem, pieczywo, pomidor

(alergeny: 1, 2, 3)

 

II śniadanie – na zimno

Szarlotka z chia

(alergeny: 1, 2)

 

Obiad – na ciepło

Kotlety z cukinii, kasza bulgur, buraczki

(alergeny: 1, 2, 3)

 

Podwieczorek – na zimno

Koktajl białkowy bananowy

(alergeny: 2)

 

Kolacja – na ciepło

Hiszpański gulasz z ciecierzycą

(alergeny: 1, 5)

 

Menu 04-10-2023 wegetariańska
Śniadanie – na zimno

Jajko faszerowane, pieczywo, ogórek

(alergeny: 1, 2, 3)

 

II śniadanie – na zimno

Koktajl Mango lassi

(alergeny:  2)

 

Obiad – na ciepło

Kotlety jajeczne z kalafiorem, ziemniaki, ogórek

(alergeny: 1, 2, 3, 7)

 

Podwieczorek – na zimno

Ciasto z borówką

(alergeny: 1, 2, 3)

 

Kolacja – na ciepło

Zupa z cukinią i fasolką z orientalnym makaronem

(alergeny: 1)

 

Menu 05-10-2023  wegetariańska
Śniadanie – na zimno

Jogurt z musli, owoce

(alergeny: 1, 2, 10, 13)

 

II śniadanie – na ciepło

Pieczone pomidory z fetą

(alergeny: 1, 2)

 

Obiad – na ciepło

Papryka faszerowana z serem halloumi, surówka

(alergeny: 1, 2, 5)

 

Podwieczorek – na zimno

Jogurt makowo-migdałowy

(alergeny: 1, 2, 10, 13)

 

Kolacja – na ciepło

Krem pomidorowy z mozzarellą

(alergeny: 1, 2)

 

Menu 06-10-2023  wegetariańska
Śniadanie – na zimno

Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorem, pieczywo, ogórek

(alergeny: 1, 2)

 

II śniadanie – na zimno

Sałatka z arbuzem i mozarellą

(alergeny: 2, 13)

 

Obiad – na ciepło

Leczo z soczewicą i dynią, kopytka

(alergeny: 1, 2, 5)

 

Podwieczorek – na ciepło

Zupa serowa z brokułem

(alergeny: 1, 2)

 

Kolacja – na ciepło

Makaron w sosie pomidorowym

(alergeny: 1, 2)

 

 

 

 

 

 

 

ALERGENY – LEGENDA

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. soja i produkty pochodne

6. seler i produkty pochodne

7. gorczyca i produkty pochodne

8. Nasiona sezamu i produkty pochodne

9. Skorupiaki i ich pochodne

10. orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, macadamia, pistacje, migdały)

11. dwutlenek siarki i siarczany

12. Łubin i produkty pochodne

13. orzeszki ziemne i produkty pochodne

14. mięczaki i produkty pochodne